За нас

За нас

67 ОУ „Васил Друмев” е разположено на територията на район  “Възраждане”  в ж.к. Сердика.

            Училището е създадено през далечната 1935 година и по идея на инициативен  комитет от родители получава името на своя патрон Васил Друмев. През 1948 година началното училище прераства в основно.

            Всяка година на 1 ноември учители, ученици и родители отбелязват двоен празник- Денят на народните будители и патронния празник на училището.

            В двора на училището е изграден и тържествено осветен християнски храм „Св.Преп. Паисий Хилендарски”.

            Учебният процес  в 67 ОУ е организиран на една смяна. В него се обучават деца в подготвителен клас – 5 и 6 годишни  и ученици от І до VІІІ клас  от висококвалифицирани преподаватели, които дават много добра общообразователна подготовка и предоставят възможност за максимална изява и развитие на потенциала на всеки ученик.

            През 2014 г. с грамота за принос към столичното образование бе отличена Юлия Ваклинова-  главен учител в 67 ОУ.

            В последните 10 години училището работи изключително по интеграцията на ромски деца. Приоритетно се развиват музиката и спорта, като училището печели много купи и медали в общински, градски и национални първенства по хокей на трева, тенис на маса, ръгби, футбол. Духовият оркестър, вокално-инструменталната група  също  имат своите поводи за гордост.

            Днес училището се стреми да поддържа традициите, да интегрира учениците си и да им предложи нови възможности за развитие чрез участие в национални и европейски програми и проекти.

           Към училищния живот се стремим да привлечем и родителите на нашите ученици.

          Ние знаем, че ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!